8 Kasım 2013 Cuma

Fındık Pare.

Fındık Pare.

Bu gün pişirdim, 'Hicret' gecesi için. Her Hicri yılbaşının ilk haftası burada yani Almanya da
 'Hicreti anmak ve anlamak' başlıklı güzel bir gece organize edilir. Bizlerde ailece her sene bu etkinliğe çok severek ve isteyerek katılırız. Organizasyonun masrafları çıksın diye, yiyecek satışı yapılır. Bende  bir tepsi şeker pare, bir tepsi fındık pare pişirdim, muhteşem oldular. Zeten ben çok severim bu ratz tatlıları. Buara sağlıklı beslenelim derken hiç tatlı yemediğimizi farkettim.
Arada tatlı bişeyler yemek insanı mutlu ediyor. malum ' endorfin' durumu :))

Fındık Pare.


Malzemeler :
2 yumurta.
2 çorba kaşığı tepeleme yumuşak margarin.
1 çay bardağı sıvı yağ.
4 çorba kaşığı tepeleme pudra şekeri.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya şekeri.
1 su bardağı file findik. ( ben kavrulmuş kullandım.)

Üzeri için :
1 yumurta.
yeterince file fındık.

Şerbet :
3 su bardağı toz şeker.
3 su bardağı su.
limon suyu.

Fındık Pare.
Öncelikle şerbetimizi hazır lamalıyız. Tenceremize şeker ve suyumuzu koyalım ve kaynama noktasına gelene kadar arada karıştıralım. Kaynadıktan sonra altını kısalım ve 10 dakika kaynatalım. Limon sıkalım ve 10 dakika daha kaynatalım. Şerbetimiz hazır olmuştur.

Fındık Pare.
Şerbetimizi ocağımıza koyar koymaz hemen hamurumuzu yoğurmaya başlayalım.
Bu tarz tatlılarda en önemli püf noktası hamur sert olmayacak. Ele yapışmayan yumuşak bir hamur olmalı. Bu nedenden dolayı un ilave edilirken çok çok dikkat edilmeli.
Var olan malzemeleri un ve kabartma tozu hariç güzelce karıştıralım. Malzmeler iyice bir biri ile karışsın. Azar azar un ve kabartma tozu koyarak hamurumuzu yoğuralım.
 En son file fındık ekleyelim, hamura karışmasını sağlayalım ve istediğimiz gibi şekil verelim.
Üzeine çırpılmış bir yumurtadan sürelim ve file fındık serpelim.

Fındık pare.

180C* de altı, üstü kızarana kadar pişirelim.
Tatlımızı fırından aldıktan üç, beş dakika sonra ( Yani ilk sıcaklığı çıkana kadar bekleyelim.) Sonrasında sıcağa yakın şerbetimizden kepçe yardımı ile orantılı bir şekilde şerbetliyelim.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. olsada yesem dedim canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Gerçekten güzel görünüyor, pasta tabağında da şık durabilir. Elinize sağlık:)

    YanıtlaSil
  3. Iyide buna un girmiyomu
    İrmik girmiyomu

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Selam tatlımıza irmik girmiyor. Un giriyor :)) malzeme listesine eklemeyi unutmuşum ;) ama tarif i yazarken aşağıda un katıldığını yazmışım. Bu Bayram da bu tatlıdan pişirdim, herkez çok beğendi, tavsiye ederim. Inşallah memnun kalırsınız :))

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...