11 Ekim 2013 Cuma

Patatesli - Tavuk, Yemeği...

Patatesli- tavuk yemeği.


Elimde mevcut olan 3 parça tavukla, 4 kişilik ailemi nasıl doyurabilirim diye düşünürken bu yemeği keşfettim. Keşfettim derken, ben sadece pişirmeye başladım bu harika yemek çıktı ortaya. Aslında hiç böyle bir yemek olsun diye başlamamıştım pişirmeye :)
Güzel, lezzetli, doyurucu, sağlıklı, kolay bir yemek oldu. Ev ahalisi de cok beğendi, tavuk ve patatesi sevenlere tavsiye ederim.


Patatesli-tavuk.


Malzemeler :

6-7 tane orta boy patates.
3 parça kemiksiz, tavuk but.
1 orta boy kuru soğan.
1 tane kırmızı ( etli) biber.
1 tane yeşil sivri biber.
2 tane çarliston biber.
2-3 diş sarımsak.
3-4 tane domates.
tuz.
karabiber.
pulbiber.
kırmızı toz biber.
kekik.
biberiye.
sıvı yağ.
köri ( isteğe bağlı )
doğranmış maydanoz.

Patatesli-tavuk.


Öncelikle patateslerimizi soyalım, kare kare doğrayalım. Pişirme kabımıza koyalım biraz sıvı yağ, biberiye, pulbiber, karabiber, kekik ve bir miktar tuz serpelim karıştıralım. Fırınımıza koyalım ve pişmeye bırakalım.


Patatesli-tavuk.


Tavamıza bir miktar sıvı yağ koyalım. Kuru soğanlarımızı yemeklik doğrayalım ve kavurmaya başlayalım. Derilerini cıkartığımız tavuk etlerimizi de doğrayalım ve soğanlarımıza ileve edelim. Biberlerimizi ve sarımsaklarımızıda ayıklayıp küçük doğtayalım ve tavamıza ekleyelim. Bu şekilde baya karıştırarak kavuralım. Bu sırada domateslerimizi soyalım ve küp küp doğrayalım, tavamıza ekleyelim. Baharatlarımızdan ve tuzumuzdan istediğimiz kadar ekleyelim. Bir miktar daha kavrulunca ocaktan alalım.



Patatesli-tavuk.

Fırında pişen patateslerimizin üzerine tavuklu harcımızı yayalım, tekrar fırına verelim. Yemeğimizin piştiğinden emin olunca fırından alalım.



Patatesli- tavuk.


Doğradığımız maydanozumuzu orantılı bir şekilde serpelim, sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun...



1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...