3 Mayıs 2013 Cuma

Zeytinli, Peynir Kavurması.

Zeytinli, peynir kavurması.


Bu sabah kahvaltı için ne yapsam diye düşünürken, doğaçlama olarak çıktı ortaya bu güzel lezzet. Bende hemen gün bitmeden blog sayfamda yayınlamak istedim. Bu şekilde doğaçlama hazırladığım ve beğenerek tükettiğimiz bir çok lezzeti kaybediyorum malesef. Peynir seviyorsanız, helede kızarmışını seviyorsanız mutlaka deneyin derim.
Kahvaltı için seçenek arayan takipcilerime duyurulur. Harika, çok kolay ve bir okadarda lezzetli :)

Malzemeler :

Kızartmalık peynir. ( ben gazi marka kullandım )
Çekirdeksiz siyah zeytin.
1 tatlı kaşığı tereyağı.
2 çorba kaşığı sızma zeytinyağı.
Bir tutam kekik.
Bir tutam pulbiber.
Bir tutam biberiye.

zeytinli, peynir kızartması.


 Tavamıza tereyağı ve zeytinyağını koyalım, peynirlerimizi kare kare doğrayıp içine bırakalım ve kavurmaya başlayalım. Peynirlerimizi bir süre kavurdukran sonra zeytinlerimizi ilave edelim. Zeytin ve peynirler istediğimiz kıvamda kavrulunca baharatlarımızı ilave edelim ve karıştırıp ocağımızdan alalım.
Sıcak sıcak, ekmeğimizi yağına banarak kahvaltıda tüketelim :)



Afiyet olsun...


3 yorum:

  1. değişik ve güzel bir tarif olmuş canım.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  2. Sevgili Emel, bu güzel peynir zeytin ikilisini yarın kısmet olursa kahvaltıya yapacağım normalde sadece peynirle sıklça yaparım ama zeytinle de tadını deneyip görmek istiyorum. hellim peynirini kullanırım ben bu da onun gibi mi?sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Sevgili şükran, peynir ile ilgili bir soru sormuşsun. Bence bu peynir ve hallim birbirine benziyor. Sonuçta kızartmalık peynir denince akla ilk hellim geliyor, birde bizim yöresel peynirimiz var. Manyas peyniri( kelle peyniri) biraz tuzlu oluyor ama biz bayılıyoruz bu tada. Birde çerkez peyniri ( sepet peyniri ) kullanabilrsin. Bence hepside güzel olur ama muhtemelen lezzetlerinde farklılıklar olabilir. Şimdiden afiyet olsun ;)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...