20 Nisan 2013 Cumartesi

Lokum Kek.

Lokum KEK.



Çok lezzetli bir okadarda bereketli bir tatlı, pasta arıyorsanız tam istediğiniz ve aradığınız tarif burada. İlkkez denedim ve çok beğendim, bir çok kişide nasiplendi bu güzel lezzeten ve herkez çok beğendi. Hala tadını ve tarifini bilmeyenler varsa tavsiye ederim, şimdiden afiyet olsun...

Malzemeler :

4 yumurta.
1,5 su bardağı toz şeker.
1 su bardağı sıvı yağ.
1 su bardağı süt.
1,5 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya şekeri.
1 limon kabuğu. ( rendenin ince tarafı ile rendelenicek.)
1 portakal kabuğu. ( rendenin kalın tarafı ile rendelenecek.)
un göz karari. (normal kek kıvamında olmalı.)

Sos Malzemesi :

4 su bardağı süt.
2-3 çorba kaşığı kakao.
1 su bardağı toz şeker.
1 paket vanilya şekeri.
100 gr kadar kuvertüre  çikolata.

Üzeri için: Yeterince ( 2 su bardağı kadar ) Hindistan cevizi.

Vanilya şekeri ve çikolata hariç diğer malzemeleri tenceremize koyalım ve arada kariştırarak 2-3 dakika kadar pişirelim. Tenceremizi ocaktan alalım ve çikolatamızı ve vanilyamızı ekleyelim ve arada karıştırarak soğumasını sağlıyalım.

Lokum kek.



Yumurta ve şekeri güzelce çırpalım, şeker eriyip yumurtalar kabarıp, köpürene kadar. Süt, sıvı yağ, vanilya şekeri, portakal, limon kabuğu rendesi ekleyelim çırpalım. Un ve kabartma tozunu da ilave edelim çok az çırpalım. Pişirme kağıdı serdiğimiz fırın tepsimize biraz sıvı yağ dökelim ve yağı kağıda iyice sürelim. kek karışımımızı tepsimize dökelim ve yaydıralım.

180C* Önceden ısınmış fırınımızda kekimizi pişirelim.
Kürdan testi yaparak pişip pişmediğini konturol edelim.
Tepsimizi fırından çıkartalım ve iyice soğumasını bekleyelim.

. Pişmiş olan kekimizin kenarlarını bıçak yardımı ile keselim. Sonra istediğimiz büyüklükte karelere keselim.
. Soğumus olan sos karışımımıza kare kestiğimiz kek parçalarını barırıp çıkartalım. ( Ben bu işlemi çatalla yapmayı denedim ama cok yavaş ve sıkıntılı oldu, keklerim çataldan çıktı ve sosun içinde kek avladım resmen :)) Bende elime plastik bir mutfak eldiveni taktım ve parmaklarımı kullanarak çabucak keklerimi sosladım.
. Sosumuza batırdığımız kek parçalarımızı temiz bir pişirme kağıdının üzerinde biriktirelim.
. Soslama işlemi bitince. 2 Su bardağı hindistan cevizi koyduğumuz kabımızın içerisine sıra ile sosladığımız kek parçalarını bırakalım ve ileri, geri sallayarak hindistan cevizimizin keklerimize iyice yapışmasını sağlıyalım ve saklama kabımıza yada servis tabağımıza yerleştirelim.

Lokum kek.


Afiyet olsun...


1 yorum:

  1. İÇİNDEKİDE DIŞINDAKİDE ENFES GÖRÜNÜYOR VE BULUŞMALARIDA.... GÜZEL PAYLAŞIM İÇİN TEŞEKKÜR EDERKEN YAPAN ELLER DERT GÖRMESİN DİLİYORUMMM.. :) EN KISA ZAMANDA DENEYECEĞİM İNŞAALLAH... SEVGİLER...

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...