9 Kasım 2012 Cuma

Kadınbudu Köfte - Pirinçli Köfte.

Kadınbudu köfte.

İlk evlendiğim zamanlarda ara ara pişirdim bu köfteden, nedendir bilmem uzun zamandır hiçmi hiç pişirmedim. Çevremdeki arkadaşlarımında pişirdiğini ne duydum nede gördüm. Geçenlerde, yine ablamla ( Suna ) telefonda konuşurken bana kadınbudu köfte pişir güzel oluyor dedi. Hatta bende uzun zamandır pişirmedim deyince tarif üzerine biraz muhabbet ettik. Ozamandan beri hep aklımda, aslında dün pişirecektim ama bu güne kısmetmiş.
Bu gün menümüzde  kadınbudu köfte vardı. Okadar çok beğendik, okadar sevdikki anlatamam. Muhteşem bir şey oldu bu köfteler. Hazırlaması, pişirmesi felan biraz teferruatlı malesef. Yani çok kolay bir yemek değil ama inanın buna değiyor. Birde bence en büyük problem, kızartırken çıkan kötü koku. Misafir için pişirmeyi düşünürseniz kötü koku kısmına bir çözüm düşünmelisiniz derim.



Kadınbudu köfte.



Malzemeler:

1 kg köftelik kıyma.
2-3 orta boy kuru soğan.
3 diş sarımsak.
yarım demet maydanoz.
sıvı yağ.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pulbiber.
kekik. ( çok az.)
kuru nane. ( çok az.)
1 yumurta.
1 su bardağı pirinç. ( Ben birgün önceden kalma sade pirinç pilavımı kullandım. yaklaşık 2 su bardağı kadar. )
 Eğer pilavınız yoksa, 1 subardağı pirinci tenceremize koyalım. Biraz tuz ekleyelim üzerini örtecek kadar su koyalım ve pirinçlerimiz suyunu çekip, pişene kadar ocakta haşlayalım.

Kızartmak için :

2 yumurta.
1 kase beyaz un.
yeteri kadar sıvı yağ.



Kadınbudu köfte.



Kadınbudu köfte.

Büyükce bir tavaya kıymamızın yarısını koyalım ve kavurmaya başlayalım. Biraz kavruldukdan sonra, robotta çektiğimiz kuru soğanlarımızı, sarımsağımızı koyalım ve güzelce kavuralım. Tuzumuzu, taze çekilmiş karabiberimizi, pulbiberimizin bir kısmını koyalım, kıymamızın kavrulduğundan emin olunca ocağımızın altını kapatalım. Minik doğradığımız maydonozlarımızı koyalım va karıştıralım. Haşlanmış pirincimizi de ekleyelim karıstıralım. Soğuması için bekleyelim.


Kadınbudu köfte.


Kadınbudu köfte

Kenarda beklettiğimiz köfte harcımızın içine çiğ kıymamızı, yumurtamızı, baharatlarımızın bir kısmını daha koyalım ve güzelce yoğuralım. Yarım saat kadar buzdolabında bekletelim.
Köfte harcımızdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar kopartalım ve biraz tombul köfteler yapalım. Köftelerimizi önce yumurtaya sonra una batıralım ve kızartalım.


Kadınbudu köfte.

Kadınbudu köfte.


Kadınbudu köfte.

Köftelerimizi arkalı, önlü güzelce kızartalım. Sıcak, ılık, hatta soğuk servis yapabiliriz.

Kadınbudu köfte.
Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. bayılırım bu köfteye
    epeydir canım da istiyordu bende yapayım bari :))

    YanıtlaSil
  2. Ellerine sağlık. Çok severim. Çok güzel görünüyor.Sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. bu tabak tam benlik olmuş ,bu köftede favorimdir :))
    ellerine sağlık canım harika olmuş

    YanıtlaSil
  4. Muhteseeem olduuuu

    YanıtlaSil
  5. Hadi mutfağa o zaman 😀

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...