4 Kasım 2012 Pazar

Biberli Mantar Sote.

Biberli, manar sote.


Bütün gün dışarıda olup, birde üstüne yorgun ve açsanız evinize kendinizi zar zor atıyorsunuz :)) Atıyorsunuz kelimesi tabiki mecazi. Elimde alışveriş poşetleri, yanımda minik kuşum. Evimizin kapısından öyle bir girişimiz vardıki, görülmeye değerdi.
Yemek için, hazır balık kroket pişirmeyi gün içinde planlamıştım zaten. Hemen mutfağa geçip çocuklarımı doyurmak için iş başı yaptım tabiki. Bir taraftan ön hazırlık, bir taraftan ufaklığın bitmez tükenmez sorularını cevaplamak derken buzdolabımda tazeliğini yitirmiş iki biber buldum. ( sarı ve yeşik ) renkte. Hemen değerlendirmek için çıkardım. Balık, biber nasıl olur diye düşünürken o gün aldığım mantarlar aklıma geldi :)) Uzun lafın kısası resimde görünen lezzeti, tadı, tuzu, baharatı tam yerinde harika bir yardımcı yemek ( ganitür ) ortaya cıkı verdi. Hemde okadar kısa sürede pişirdimki,
 ( soteleme tekniği ile ) yaklasık beş dakika kadar. Bundan sonra sebze ve mantarlarımı hep bu teknikle pişirmeyi düşünüyorum...

Malzemeler :
2 tane biber.
8-10 tane küçük boy kültür mantarı.
2 çorba kaşığı sıvı yağ.
tuz.

Ayrıca :
3-4 çorba kaşığı zeytin yağ. ( iyi, kaliteli sızma zeytinyağ )
pulbiber.
taze çekilmiş karabiber.
kekik.
biberiye.

Biberli, mantar sote.



Biberlerimizi yıkayalım, ayıklıyalım ve istediğimiz büyüklükde doğrayalım. Tavamızı ocağımıza yerleştirelim, ocağımızın altını yüksek isiya ayarlıyalım, tavamıza biraz sıvıyağ dökelim ve ısındığından emin olunca biberlerimizi tavamızın içerisine bırakalım. İleri, geri sallayarak, arada ters, düz ederek karıştıralım. Hemen yıkayıp, ikiye böldüğümüz mantarlarımızıda ilave edelim, biraz tuz serpelim. Yüksek ısıda hiç durmadan tavamızdaki biber ve mantarları karıştıralım.  Yaklaşık 5-6 dakikada hem biberler, hemde mantarlar pişmis oluyor. Renkleri ve lezzetleri tam olması gerektiği gibi.

Tavada biberler va mantarlar kavrulurken küçük bir kaseye biraz zeytinyağ koyalım. Pulbiber, karabiber, kekik, biberiye koyup karıştıralım.

Piştiğinden emin olduğumuz biber ve mantarların altını kapatalım, kasede hazırladığımız zeytinya karışımını tavamızdaki sebzelerimizin üzerine bırakalım ve yine ileri geri hareketlerle harmanlayalım. Baharat ve zeytinyağımızın biber ve mantarlarla iyive karıştığına emin olunca servis tabağımıza yerleştirelim.
Sıcak servis yapalım.

Biberli, mantar sote.

Afiyet olsun...

7 yorum:

  1. Çok güzel olmuşşş, mantarlar pek bir lezzetli :)

    YanıtlaSil
  2. mantar yemesemde sunuma bayıldım canım.çok güzel ve şık bir yemek olmuş.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Sahane olmus...

    ellerine saglik :-)

    YanıtlaSil
  4. özledik sizi emel hanim. ellerinize saglik mantarlar enfes duruyor.

    YanıtlaSil
  5. görüntü şahane,sunum harika olmuş..ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...