30 Mart 2012 Cuma

Sultan Tatlısı. ( Schlagsahne Tatlısı. )

Sultan tatlısı.

Harika bir tatlı, bu güne kadar ikram ettiğim herkez çok beğendi. Neden daha önce blog sayfamda paylaşmadım diye biraz düşündüm açıkcası. Galiba fotoğraflamaya fırsat bulamadığım için.
Bu tatlıyı Afra ve minik oğlu Abdullah Erkam için hazırladım. Gecen hafta bebek görme ziyaretine gittik,  Afra  yemekleri hazırladı, bende tatlıyı hazırlayıp götürdüm. Güzel bir paylaşım oldu. Bol sohbetle birlikde, minik Erkam la vakit geçirmek çok güzeldi. Adıgüzel ailesine teşekkür ederiz, en kısa zamanda onlarıda bize bekleriz. Allah, onları  evlatları ile bir ömür boyu sağlıklı, mutlu eylesin...



Sultan tatlısı.



Kek tarifi :
5 yumurta.
1 su bardağı toz şeker.
1,5- 2 su bardağı un.
1 paket kabartma tozu.
1 paket vanilya şekeri.


Malzemelerin hepsini sıra ile mikser yardımı ile güzelce  çırpalım.  Pişireceğimiz tepsimize yayalım ve 180C* de yaklaşık yarım saat kadar pişirelim.



Sultan tatlısı.



Ara dolgu kreması :
2 paket süt kreması.
2 paket krema sertleştirici.
2 paket vanilya.
yarım  kutu mascarpone ( 100gr )
1 küçük kutu Quarg ( 250gr) süzme yoğurt.
yarım çay bardağı toz şeker.

Önce krema, toz şeker, vanilya, krema sertleştirici yi mikserla güzelce cırpalım. ( Süt kreması buzdolabindan olmalı yoksa kesilir. ) Tamamen katılaşınca içrisine diğer malzemeleride ekleyelim tekrar cirpalım. Ara dolgu kremamız hazır olmuştur.
Eğer bu malzemeler bende yok diyorsanız. 2 paket krem şanti yi hazırlayıp ara dolgu kreması olarak kulanabilirsiniz. Ben bu şekilde hiç denemedim...



Sultan tatlısı.


Kekimizi tarife göre pişiriyoruz, soğutuyoruz, ortadan ikiye bölüyoruz. Bir katını tepsimizin altına yerleştiriyoruz, üzerine hazırladığımız ara dolgu kremasını yayıyoruz. Kekimizin diğer yarısınıda kremanın üzerine yerleştiriyoruz. Daha önceden azırlayıp soğuttuğumuz şerbetimizi azar azar ve orantılı şekilde kekimizin üzerine ve yanlarından aşağıya geçecek gibi döküp, çektiriyoruz. Şerbeti fazla olmamalı, ( Eğer şerbetin yeterli olduğunu düşünüyorsanız hepsini kullanmaya bilirsiniz. ) Aslında pasta kıvamında bir tatlı.


Sultan tatlısı.


Şerbet :
2 su bardağı toz şeker.
2 su bardağı su.
1 tatlı kaşığı limon suyu.

Şeker ve suyu tencereye koyalım. Kaynama noktasına gelince limon suyu ilave edelim ve on dakika kaynatalım. Şerbetimiz hazır, soğumasını bekliyelim.

Üzerine bol hindistan cevizi serpelim.

Afiyet olsun...

13 yorum:

  1. İsmi gibi sultanlara layık olmuş. Harika görünüyor. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Eline sağlık tatlı çok güzel olmuş..Cuman mübarek olsun.

    YanıtlaSil
  3. tatlı çok güzel görünüyor canım.hem kolay hem lezzetli.ellerine sağlık.öpüyorum.

    YanıtlaSil
  4. çok harika görünüyor ellerine sağlık hafif bir tatlı olmuş

    YanıtlaSil
  5. Harika bir tatlı tarifi. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. Gercekten de guzel bir tatli eline saglik

    YanıtlaSil
  7. harika bir tarif, bol kremali... tam ben sevdigim gibi...
    ellerine saglik canim

    YanıtlaSil
  8. Gerçekten güzel tarif.elinize sağlık

    YanıtlaSil
  9. geçen bu tatlıdan yaptım ama benmki ince oldu hatta keserken zorlandım..borcamda aynı sizinkinden..sizinde mi böyle oldu.ve 2 paket kremşanti fazla gibi geldi,1paket de az gelir.

    YanıtlaSil
  10. cok harika gorunuyor


    YanıtlaSil
  11. Benim de yaptigim tatlilardan ...ve cok severim ...elinize saglik :) ACABA FACE SAYFANIZ VAR MI MERAK ETTIM

    YanıtlaSil
  12. Hazır paket ürün fazlaca kullanılmış

    YanıtlaSil
  13. Süt filan yok mu kekinde? Hepsi kuru

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...