13 Mart 2012 Salı

Spaghetti Bolognese. ( Kıymalı Makarna )

Spaghetti bolognese.

Bu gün okuldan gelen kızlarımın kısmetine bu lezzetli makarna çıktı. Meşhur spaghetti bolognese, her zaman beğenilen bir İtalyan spezialli. Bizler kısaca kıymalı makarna desekde, içerisine katılan bazı baharatlar sayesinde farklı bir lezzet çıkıyor ortaya. Sonuçta  makarna deyip geçmemeliyiz. Bir kere hazırlaması ve pişirmesi çok kolay, çok lezzetli ve sosundaki kıyma ve sebzeler sayesinde çok da besleyici. Bildiğim hiçbir çocuk resimdeki makarnaya hayır demez :))


Kıymalı makarna.


Malzemeler :

1 paket 500 gr lık spagetti. ( Barilla n.5 )

kıyma 300 gr kadar.
2 tane orta boy kuru soğan.
2 tane orta boy sivri biber.
2 tane orta boy kırmızı biber.
3-4 tane orta boy domates.
2-3 diş sarımsak.
1 çorba kaşığı bier salçası.
yarım çorba kaşığı domates salçası.
taze çekilmiş karabiber.
pul biber.
1 çay kaşığı kekik.
yarm çay kaşığı fesleğen.
tuz.
maydanoz.
2 su bardağı kadar haşladığımız makarnanın suyundan.
parmesankäse (parmesan peyniri ) isteğe bağlı,  bizim kızlar pek sevmedikleri için ben kullanmadım.


Büyükce bir tencerede makarnalarımızı tuzlu suda haşlayalım. Piştiğine emin olduğumuz makarnalarımızı süzelim.( 2-3 su bardağı haşlama suyundan ayıralım, sos için kullanacağız.) Tenceremize bir çorba kaşığı kadar tereyağ ve birazda sıvıyağ koyalım eritelim, süzdüğümüz makarnalarımızı tenceremize bırakalım ve karıştıralım. Tenceremizi ocakran alalım.

Sos için :
 Kuru soğanlarımızı minik doğrayalım yada mutfak robotunda sulanmayacak şekilde çekelim. Tenceremize biraz sıvı yağ ve soğanlarımızı koyalım, kavurmaya başlıyalım. Biraz kavrulunca kıymamızı ilave edelim, sürekli karıştıraral kavurmaya devam edelim. Minik doğradığımız biber ve sarımsaklarımızıda ekleyelim, bir sürede bu şekilde kavuralım. Robotda çektiğimiz domateslerimizi, salçalarımızı, baharatlarımızı, tuzumuzu da ilave edelim, karıştıralım. iyice kavrulduğundan emin olduğumuz sosumuza ayırdığımız makarna suyundan göz kararı ilave edelim. Ocağımızın altını kısalım, tenceremizin kapağını kapatalım ve uzunca bir süre sosumuzu pişirelim. ( Nekadar uzun pişerse okadar lezzetli olacağını düşünüyorum.) Arada konturol edip karıştıralım, eğer sosumuzun suyu azalmış ise su ilave edelim.

Spaghetti bolognese- kıymalı makarna.

Servis tabağımıza makarnamızdan bir miktar koyalım, üzerine blognese sosumuzdan istediğimiz kadar ilave edelim. Üzerine maydonoz serpelim ve sıcak servis yapalım.


kıymalı spagetti.


Yemeğe başlamadan önce makarnamızı güzelce karıştıralım, böylece sosumuzun lezzeti makarnamızla bütünleşecek ve damak tadımıza fazlası ile hitap edecek :))
Afiyet olsun...

11 yorum:

  1. Cocuklar bayiliyor gercekten de

    YanıtlaSil
  2. Emel hanım ellerinize sağlık, makarna çok sağlıklı ve besleyici olmuş.güzel görünüyor.sevgiler..

    YanıtlaSil
  3. ellerine sağlık ablacım nefis görünüyor spagetti bolonese:)
    sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. Ne olursa olsun halen en favori yiyeceğim makarna birde böyle güzel soslar olunca yemesi büyük keyif ellerinize sağlık

    YanıtlaSil
  5. off gece gece canim cekti yani....

    sana afiyet olsun canim....

    YanıtlaSil
  6. Böyle nefis bir görüntüye kim hayır diyebilirki. Ellerinize sağlık..

    YanıtlaSil
  7. çok severimmm.. seninkide çok lezzetli görünüyor... ellerine sağlık canım:)

    YanıtlaSil
  8. Ellerinize sağlık makarnadan vazgeçemeyenlerdenim =)
    Eğer makarnanızı kendiniz yapmak isterseniz sitemize http://www.cafemarkt.com/main/products.asp?cat_ID=56&syf=1
    Bilgi paylaşımı içinse bloğumuza bekleriz
    blog.cafemarkt.com

    YanıtlaSil
  9. İşte bu benim yemeğim olsun.

    YanıtlaSil
  10. Bu yorum yazar tarafından silindi.

    YanıtlaSil
  11. makarna hakkında bilgiler burada www.makarnaturkiye.com

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...