26 Şubat 2012 Pazar

Zeytinyağlı, İç Fasulyeli, Havuçlu, Bezelye...

Zeytinyağlı, iç fasulyeli, havuçlu, bazelye.


Evde pişirecek sebze yoksa eğer, benim gibi buzlukda beklettiklerinize müracat edebilirsiniz. Geçenlerde misafirlerim için pişirmiştim bu yemeği, ev halkı ve misafirler tarafından oldukca beğenildi. Belki sadece fasulye vada sadece bezelye pişirseydim bukadar beğenilmezdi :))  Oldukca lezzetli, pişirmesi kolay ve derin dondurucudan olduğu için içerisindeki vitaminleri ile donmuş sağlıkı sebzeler. Bu mevsimde daha sağlıklı ve lezzetlisini bulmak oldukca zor.

Malzemeler :

1 kase iç fasulye. ( Kase büyüklüğü nekadar pişireceğimize bağlı.)
1 kase bezelye.
2 orta boy havuç
2 orta boy kuru soğan.
4-5 tane orta boy domates.
2-3 diş sarımsak. ( olmasada olur.)
1 yesil- 1 kırmızı taze biber. ( olmasada olur.)
1 çorba kaşığı biber salçası.
taze çekilmiş karabiber.
pul biber.
kırmızı tatlı toz biber.
tuz.
çok az mısırözü yağ.

Üzerine :
Zeytinyağ.
Bohnenkraut. ( Fasulye baharatı, fasulyeli yemeklere lezzet veriyor.)

Zeytinyağlı, fasulyeli, havuçlu, bazelye...


Tenceremize, soğanlarımızı yemeklik doğrayalım, biraz mısırözü yağı ekleyip kavuralım. Havuçlarımızı soyalım, biberlerimizle birlikde mink minik doğrayıp soğanlarımıza ekliyelim ve birkilte biraz daha kavuralım. Bu karışıma sarımsak, fasulye ve bezelyelerimizide ekleyelim, karıştıralım, tenceremizin kapağını kapatalım ve ocağımızın altını kısalım. Tenceremizdeki sebzelerimizin rengi değişene kadar bir süre bu şekilde pişirelim. Minik doğradığımız domateslerimizi de ekliyelim, bu arada salçamızı, baharatlarımızı ve tuzumuzuda ilave edelim. Domateslerimiz yumuşayana kadar bir sürede bu şekilde kısık ateşte pişirmeye devam edelim. sonrasında bu karışıma sıcaksu ilave edelim.( Sebzelerimizin üzerini örtecek kadar.) yemeğimiz suyunu çekene ve fasulyelerimiz pişene kadar pişirmeye devam edelim.
Yemeğimizin piştiğinden eminsek eğer, ocağımızın altını kapatalım ve üzerine bir miktar zeytinyağ gezdirelim ve fasulye baharatı serpelim. kenarda bir süre demlendirelim...
Sıcak servis yapalım.

Fasulye baharatı.


bohnenkraut. ( fasulye baharatı.)


Fasulyeli, bezelye yemeği.

Afiyet olsun...

6 yorum:

  1. canım ellerine sağlık çok leziz görünüyor afiyetler olsun:))

    YanıtlaSil
  2. gerçekten harika olmuş canım.lezzetini anlamak için resime bakmak yeterli.ellerine sağlık.sevgiler.

    YanıtlaSil
  3. Emel hanım yanında pilavla servis yapılabilinecek çok güzel bir sebze yemeği.ellerinize sağlık..sevgiler..

    YanıtlaSil
  4. nefiiiisss köy ekmeğini banıp suyuna kaşık kaşık yiyesim geldi
    ellerine sağlık :)

    YanıtlaSil
  5. Nefis görünüyor, ellerine sağlık canım. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  6. harıka bır yemek olmus canım ellerıne sağlık

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...