20 Şubat 2012 Pazartesi

Kıymalı, Soğan Dolması...

Kıymalı, soğan dolması.

Geçenlerde pişirdiğim biber dolmasının iç harcı artınca, harç ziyan olmasın diye bu soğanları doldurdum. Bu nedenden dolayı ilk kez soğan dolması pişirmiş oldum. Daha önce bir arkadaşımda yemiştim ve çok beğenmiştim. Ama ev halkının soğan dolması hakkındaki fikri ne olacak çok merak ediyordum. Sonuç kızlar pek beğenmedi, eşim beğendi ve her zaman yiyebileceğini söyledi.  Belki sıf soğan dolması pişirmem ama karışık pişirdiğim dolmalarıma bundan sonra soğanlarıda ilave edeceğim. Bence oldukca kolay ve lezzeti yerinde bir dolma. Soğan sevenlerin beğeneceğini düşünüyorum...

kuru soğan. ( yeteri kadar.)
pirinç.
kıyma.
kuru soğan.
taze kırmızı biber.
yeşil biber.
maydanoz.
dereotu.
domates.
biber, domates salçası.
tuz, taze çekilmiş karabiber, kırmızı toz biber, pul biber.


Kıymalı, soğan dolması.


Öncelikle yeteri kadar kuru soğanın kabuklarını soyalım. Kenarından, baştan aşağıya ortasına gelecek şekilde bıçakla keselim. Tenceremize koyalım ve üzerini örtecek kadar su ekleyelim. Soğanlarımız yumuşayana kadar haşlıyalım. Suyunu süzelim, soğanlarımızın katlarını ayıralım, ve kenarda bekletelim.

Yukarıdaki malzemelerden, istediğimiz çoklukda bir dolma içi hazırlayalım. Hazırladığımız dolma harcını katlarını ayırdığımız soğanların iç tarafına bolca koyalım ve kendi içinde kıvıralım. Tenceremize dizelim. Üzerine bir tabak kapatıp, tabağın üzerine gelecek kadar sıcak su ilave edelim ve  pişirelim. 
( Ben tencerede pişirdikten sonta soğan dolmalarımı fırın kabıma dizdim ve fırında üzeri kızarana kadar bir miktar pişirdim.) Bu şekilde daha lezetli olduğunu düşünüyorum... 

Soğan dolması.


Afiyet olsun...


5 yorum:

  1. Canim ellerine emekleine saglik .Dogum günün kutlu olsun daha nice saglikli huzur dolu yillar .

    YanıtlaSil
  2. Emelciğim merhabalar ellerine sağlık aslında soğan dolması dendiğinde itici olabilir ama lezzetli ve sağlık dolu bir lezzet olarak yemek lazım kızların yadırgaması normal bizimkilerde aynı tepkiyi gösterirlerdi eminim. güzel bir hafta olsun inşallah. sevgiyle kal.

    YanıtlaSil
  3. Emelcim döktürmüssün yine :-))
    afiyet olsun canim..

    YanıtlaSil
  4. annemde yapar ara sıra çok severiz bizde

    eline sağlık

    YanıtlaSil
  5. ellerine saglik canim enfes gorunuyor...:))

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...