12 Şubat 2012 Pazar

Kurutulmuş Sebze Kavurması.



Yaz mevsiminde, Türkiye de, henüz herşeyin bol ve ucuz olduğu zamanlarda, tamda mevsimiznde kurutuldu bu lezzetli  sebzeler. Benim için bu tarz ürünleri annem hazırlıyor. Bazıları kendi yetiştirdiği sebzelerden, bazıları sebze pazarından taze taze alınıp kurutulmuş.( Ellerin dert görmesin anneciğim.) Bende geçenlerde gelen misafirlerime hazırladım bu sebze kavurmasını. Oldukca rabet gördü, servis esnasında üzerine bol sarımsaklı yoğurt dökmüştüm fakat yoğurtlu şekilde fotorafını çekmemişim. Kuru sebzeleri seven ve pişiren varsa sarımsaklı yoğurt çok yakışıyor.

Malzemeler :

kurutulmuş sebzeler.( patlıcan, yeşil fasulye, biber, domates.)
2 büyük boy kuru soğan.
yarım çorba kaşığı biber salçası.
yarım çorba kaşığı domates salçası.
pul biber.
taze çekilmiş karabiber.
tuz.

Öncelikle kuru sebzelerimizi bol suda yıkayalım. Büyükce bir kaba koyalım ve sıcak su ilave edelim. Bu şekilde yaklaşık 1 saat bekletelim. Sebzelerimizin suyunu süzelim, tekrar yıkayalım. ( Sebzelerimiz duşarıda kuruduğu için yıkama aşamalarına biraz daha hassasiyet gösterelim.) Yıkadığımız sebzeleri, tenceremize koyalım ve üzerini örtecek kadar su ekleyelim. Sebzeler yumuşayana kadar haşlayalım ve süzelim.

Büyükce bir tavaya soğanları yemeklik şekilde doğruyalım.( Çok küçük doğramaya gerek yok.) Biraz sıvı yağ dökelim ve soğanlarımızı kavuralım. Domates ve biber salçalarınıda ekleyelim ve soğanlarla iyice karışmasını sağlayalım. Haşladığımız sebzelerimizi de ekleyelim. Tuz, karabiber, pulbiber de katıp iyice karıştıralım. Orta hararetli ocakda arada karıştırarak kavuralım.
 Servis tabağina yerleştirelim, ılık olarak sarımsaklı yoğurt eşliğinde servis vapalım.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. ahhh olsada yesem simdi keske
    :-))))

    sevgiler canim...

    YanıtlaSil
  2. Annem çok yapar kışın. Önceleri sevmezdim, şimdilerde bayıla bayıla yiyorum. Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...