4 Şubat 2012 Cumartesi

Havuçlu, Bezelyeli, Yasemin Pirinçli Tereyağlı Pilav.

Sebzeli, teryağlı pilav.


Bu pilavı bu gün pişirdim, hemen yayınlamak istedim çünkü belli bir tarif uygulamadım. Bu gibi durumlarda   sonradan tarif yazarken çok zorlanıyorum. İçerisine neyi nekadar koymuşdum diye uzun uzun düşünmem gerekiyor.
 Mutfağa pilav pişirmek için geçtiğimde, aklımda şehriyeli pirinç  pilavı pişirmek vardı. Kızlarım bu gün benden şehriyeli pirinç pilavı istemişdi. Tencereyi ocağıma yerleştirdim, kilerden pirinç almak için uzandığımda elime yasemin pirinci geldi. Neden olasın dedim, yasemin pirincinin kendine has kokusu herzaman çok hoşuma gitmiştir. Sonrasında tamamen farkli pir pilav cıkardım ortaya :)))
Kızlar bile şaşırdı, mesela ufaklık biraz bozuldu. Ben bu pilavdan yemiyeceğim felan dedi ama onu ikna etmek her zaman çok kolay olmuştur :))  Annesi ona,  sen bu pilavı çok seviyorsun, senin için pişirdim, çok sağlıklı ve lezzetli çümlelerini kurunca dayanamıyor ne yapsın yiyor minik kuşum. Pilavımızın yanında, kuru domatesli nohut yemeğimiz, yoğurt ve turşumuz vardı.

Sebzeli, tereyağlı pilav.



Malzemeler :
2 su bardağı yasemin pirinci.
2 orta boy havuç.
2 orta boy kuru soğan.
yarım su bardağı bezelye. ( ben buzluk bezelyesi kullandım.)
2-3 çorba kaşığı tereyağ.
biraz sıvı yağ.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
biraz pulbiber.
bir tutam taze dereotu.
yarım tablet tavuk suyu.

Tarif :
Tenceremizi ocağımıza yetleştirelim, biraz sıvı yağ ve minik yemeklik doğradığımız kuru soğanlarımızı koyalım. Kavurmaya başlayalım, kabuklarını tıraşladığımız ve rendenin kalın tarafı ile rendelediğimiz havuçlarımızı, bezelyelerimizi tenceremize ilave edelim, karıştıralım.  Bu arada tereyağımızı da koyalım bir süre karıştırarak kavuralım. Yıkayıp suyunu süzdüğümüz pirinçlerimizi da tenceremize ekleyip kısık ateşte güzelce kavuralım. Tuzumuzu, karabiberimizi, pulbiberimizi tavuksuyu tabletimizi de koyalım. Kavurma aşaması bitince tenceremize sıcak su ilave edelim. Ben göz kararı koydum ( Tenceremdeki pirinçlerin iki parmak üzerine çıkana kadar su ilave ettim.)  Önce biraz harlı ocakda kaynamasını bekledim, sonra tenceremin altını kıstım ve suyunu çekene kadar pişirdim. Suyunu çekince minik doğradığım dereotlarını ekledim ve dikkatli bir şekilde karıştırdım. Kapağını kapattım, üzerine sofra bezi örtüp demlenmesini bekledim.
Sıcak sıcak kurutulmuş domatesli nohut yemeği ile servis yaptım...

Nohut yemeği eşliğinde, sebzeli pilav.

Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. pilavı pek sevmem ama sebzelisine bayılırım ellerine sağlık canım:)görüntü şahane
    sevgiler

    YanıtlaSil
  2. ellerine sağlık ablacım:)
    ,sevgiler..
    mutlu haftasonları:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...