23 Ocak 2012 Pazartesi

Hamsi Tava.

Hamsi  tava.


Geçenlerde pişirdim bu hamsileri. Balık malum çok sağlıklı, çokda lezzetli bir gıda. Ama pişerken evin her tarafına yayılan koku beni ve ev hakını oldukca rahatsız ediyor. Bu nedenle yine malesef diyorum konunun uzmanlarının tavsiye ettiği, haftada bir kere balık tüketin tavsiyelerini uyguluyamıyorum. Yinede çok sık olmasada evimizde balık pişiyor, o günlerde kokuya ramen ev halkı bayram yapıyor:))

Malzemeler :

1kg hamsi .
1 su bardağı kadar mısır unu.
1 çay bardağı kadar normal un.
tuz.
karabiber, pulbiber. ( isteğe bağlı )
sıvı yağ.
tereyağ.

Servis için.

havuç ve turp salatası.
soğan salatası.
limon.


Hamsi tava.


Hamsilerimizi güzelce ayıklayalım, içi su dolu bir kaba koyalım ve temiz su çıkana kadar suyu değiştirelim. Sonrasında tet tek akan suyun altında içini dişini yıkayıp süzgece koyalım. Suyunun süzüldüğüne emin olduktan sonra, hamsilerimizi göz kararı tuzlayalım ve bu aşamada biraz karabiber, pulbiber de ekleyebiliriz.  Bir tepsiye pişirme kağıdı serelim, üzerine mısır unu ve beyaz unu dökelim, elimizle unları karıştıralım. Bu karışıma tuzladığımız hamsilerimizi ekleyelim ve hamsilerimizi hırpalamadan unun  hamsilerin üzerine yapışmasını sağlayalım. Tavamıza çok az sıvı yağ dökelim ve her tarafını yağlıyalım. Unladığımız hamsilerimizi tavamıza yerleştirelim. Tavamızı orta hararetli ocağimiza koyalım ve hamsilerimizin üzerine mink minik tereyağ yerleştirelim. Bir tarafı kızarınca, diğer tarafını çevirip kızartalım.

Hamsi tava.

Yanında yeşil salata, roka, havuç ve turp salatası, mor soğan salatası ile sıcak sıcak servis yapalım.


Havuç ve turp salatası.

Afiyet olsun

6 yorum:

  1. ablacım ellerine sağlık havalar soğudu tam zamanı:)

    YanıtlaSil
  2. oh oh yenmezmi bu:-) kilo sorunu da yok...daha ne isterim...sevgiler

    YanıtlaSil
  3. benden sana bir tavsiye, biz de yeni keşfettik :)
    balık kokusunu çıkarmak için yemeği hazırladıktan sonra ocağın üzerine bir tencere içinde miisss kokulu bir yumuşatıcıyla karıştırdığın biraz suyu kaynatıyorsun. kaynıyooo,kaynıyooo, kaynıyoooo veee sonuç: mutfak missler gibi yumuşatıcı kokuyor,balık kokusundan eser kalmıyor!
    artık sık sık balık pişirebilirsin :)))

    YanıtlaSil
  4. Emelciğim nefis olmuş ellerine sağlık çok sevdiğim birbalık cinsidir.
    Arkadaşım Balık kızartıldığında özellikle hamsinin kokmaması için sana bir püf tokta vermek istiyorum belki biliyorsunuzdur.Hem balığın lezzetini artırıyor hemde evin kokusından kurtuluyorsunuz.Hamsileri temizleyip yıkadıktan sonra unlamadan önce tuzlanırken içine 4-5 diş dövülmüş sarımsakla karıştır evin kokmadığını veya çok az koktuğunu göreceksiniz sevgiler

    YanıtlaSil
  5. Aflatun arkadaşın önerisini ben çok önce denemiştim sonucu beğenmedim yumuşatacı kokusuyla balık kokusu karışınca evin içi facia sonra kış günü tüm camlar ve kapılar açılmıştı.

    YanıtlaSil
  6. Ocakta sirkeli su kaynatmak her türlü kötü kokuyu alıyor arkadaşlar. Garantidir, tavsiye ederim.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...