25 Ocak 2012 Çarşamba

Arkadaşlarımla Kahvaltı. Turşulu, Lor Peyniri Kavurması.

Arkadaşlarımla kahvaltı.


Geçen haftalarda hazırladım bu kahvaltı masasını. Aslında kahvaltıda kayda değer çok fazla çeşit yoktu. Arkadaşlarım beni sıkı sıkı tembih etmişti, kahvaltılık haricinde başka yiyecek istemiyoruz diye. Bende tamam ozaman dedim ve hali hazırda olan kahvaltılıkları masaya döşeyi verdim. Tabiki duramadım  kolayından zeytinyağlı, bol baharatlı, kurutulmuş domatesleri hazırladım. Yine bol baharatlı zeytinyağ. ( bu arkadaşlarımın isteği idi.) ve turşulu lor kavurması hazırladım. Oldukca sakin, bol muhabbetli ve eğlenceli bir kahvaltı yaptık hep birlikde. Kahvaltı davetimi kabul edip, evime misafir olan arkadaşlarıma çok teşekkür ederim...

Arkadaşlarımla kahvaltı.



Arkadaşlarımla kahvaltı.


Kahvaltı fotoğraflarımı fikir almak isteyenler için paylaşıyorum. Çünkü ben bloglarda en çok sofra fotoğraflarını beğeniyorum, bana sofra kurarken oldukca faydalı oluyor. Birde fotoğraflarımın arşivimde kaybolup gitmesini istemiyorum.

Turşulu lor kavurması.


Turşulu lor kavurması. Bu tarifi bir blogda gördüm, aslında tarif yokdu sadece resim ve isim vardı. Çok ilgimi çekti bende Türkiye den gelen, annemin kendi bahçesindeki biberlerle hazırladığı turşumun sonunu bu şekilde değerlendirmek istedim. Tadını merak ediyorsanız, bence kahvaltı için oldukca lezzerli ve tadını bilmeyenler için  ilginç bir deneyim.  Ara sıcak olarakda ikram edilir diye düşünüyorum. Yani tavsiye ederim, denemelisiniz.

Tarif :
Turşu. ( Ben biber ve yeşil domates turşusu kullandım.)
Lor peyniri. ( Ben tuzsuz lor kullandım.)
2-3 dilim ekmek.( Ben esmer ekmek kullandım.)
Sıvı yağ.
Tuz. ( Turşu tuzlu olduğu için konturollü eklenmeli.)
Taze çekilmiş karabiber.
Pulbiber.

Turşulu lor kavurması.


Tavamıza çok az sıvı yağımızı koyalım. Sudan geçirdiğimiz ve doğradığımız turşularımızı tavamıza koyalım. Kavurmaya başlayalım. Normal biber kavuruyormuş gibi kavuralım. Lor peynirimizi ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Lor suyunu salabilir, devam kavurup suyunu çektirelim. tuz ayarını konturol edelim ve ihtiyaç varsa tuz ekleyeli. Karbiber ve pul biber de ekleyelim. Tavamızdaki turşulu lorumuza ekmeklerimizi ufalıyalım, karıştıralım ve ocağımızın altını kapatalım. Servis yapacağımız tabağımıza yerleştirelim, üzerine pulbiber serpelim ve sıcak sevis yapalım.


Domates, salatalık, biber.
Zeytinyağ, kekik ve fesleğen eşliğinde.


Afiyet olsun...

8 yorum:

  1. Harika bir sofra güzel bir kahvaltı afiyet olsun

    YanıtlaSil
  2. Nefis bir kahvaltı sofrası, turşulu lor fikrini çok sevdim, deneyeceğim. Ellerine sağlık canım. Sevgiler...
    (Yemek Sevdam)

    YanıtlaSil
  3. ellerine emeklerine sağlık sofra güzel sohbette güzelse kalkmam saatlerce o masadan:)))))

    YanıtlaSil
  4. ne güzel bir sofra olmuş:)
    bayılırım böyle muhabbetli güzel sofralara
    ellerine sağlık.
    sevgiler.

    YanıtlaSil
  5. Emelcim yorumun icin tesekkürler...Seninde dedigin gibi Alman mutfagi bizim damagimiza pek hitap etmiyor..
    Ama iclerinden bize yakin olani-ki bunlar cok az- ara sira yaparim...Sevgiler

    YanıtlaSil
  6. ellerine saglik canim cok güzel bir kahvalti olmus....:-)

    YanıtlaSil
  7. blogunuza tesadüfen geldim ve 1saati geçti ayrılamıyorum harika paylaşımlar yapmışsınız bayıldım,lezzetler ,sofra düzeni muhteşem.sizi izlemeye aldım ,sizi de benim bloguma beklerim.ayrıca bu sofradaki servis tabaklarını(minik çiçek desenli olanları) yeni aldıysanız nerden olduğunu sormak isterim.sanki ben biryerlerde gördüm ama hatırlayamadım.sevgilerimle hoşçakalın.

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. selam nazmiye hanım, güzel yorumlararınız için çok teşekkür ederim :) tabaklarımı sormuşsunuz, 6 kişilik kahve takımımın pasta tabakları, sadece 6 tane var malesef. bende çok beğeniyorum,severek kullanıyorum. yaklaşık 20 senelik bir takım, yeni evlendiğimde hediye olarak gelmişti, kimin getirdiğini bile hatırlamıyorum :( almanların meşhur (bavaria ) marka birtakım. 20 senededir çok sık kullanmama ramen üzerinde hiç bir çizik yada renklerde solma hiç yok.
      bulursanız sakın kaçırmayın, bende bulsam devamını almak isterim. buna benzer bir takımım daha var, o da çok şık. bir kahvaltı masamda kullanmıştım ...
      şimdi sizin blog sayfanızı ziyaret edeceğim, hoşcakalın :)

      Sil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...