18 Aralık 2011 Pazar

Ay Çöreği.

Ay çöreği.


Bu güzel çörek leri pişireli uzun zaman oldu, yayınlamak bu güne kısmetmiş. Çörekler çok lezzetli ve yapımı oldukca kolay. Mayalı hamur sevenlere ve uğraşmaya vakti olanlara tavsiye ederim. Bu çöreklerin içine istediğimiz haçtan koyabiliriz ( Peynir, kıyma, patates vs.) yada içine tereyağ sürüp katlayıp ay şekli verebiliriz.

Malzemeler:
2 su bardağı ılık süt.
1 kutu (200gr ) çiğ krema (schlagsahne)
8 tatlı kaşığı toz şeker.
2 tatlı kaşığı tuz.
1 maya.
1 su bardağı sıvı yağ.
un, aldığı kadar.

Tarif:
Un hariç malzemelerimizi hamur yoğurma kabına koyalım ve tel çırpıcı ile güzelce çırpalım. Bu karışıma 1 su bardağı un ilave edelim ve çırpalım. Yoğurma kabımızın kapağını kapatalım ve yarım saat bekletelim. Sonra üzerine alabildiğine un ilave edelim ve güzelce yoğuralım, mayalanmasını bekleyelim. Hamurumuzdan küçük yumurta büyüklüğünde parçalar koparalım ve ister elimizle ister merdane ile açalım. İstediğimiz iç malzemesinden içerisine koyalım vada tereyağı sürelim, yuvarlayıp ay şekli verelim ve tepsimize aralıklı dizelim.
üzerine yumurta sarısı sürelim, susam, çörekotu vada haş haş tohumu serpelim.
Bu hamurdan yaklaşık iki tepsi çörek elde ediyoruz.

Pişirme aşaması:
Hamurlarımızı şekillendirme aşamasında fırınımızı 50C* açalım. İki tepsi çöreğimizi fırına verelim ve 10 dakika bekletelim. Sonrasında tepsimizin birini fırından alalım ve fırın ısımızı normal pişirme derecesine getirelim. (Ben 200-250 C* de pişiriyorum hamurişlerimi.

Ay çöreği.

Afiyet olsun...

3 yorum:

  1. Nefis olmuş ellerine sağlık canım Mine(miskokululezzetler)

    YanıtlaSil
  2. I'm not sure why but this weblog is loading incredibly slow for me. Is anyone else having this issue or is it a problem on my end? I'll chесk baсk latеr on anԁ see if the prоblеm still exists.


    Feel free to surf to my web-ѕіte: wedding dresses

    YanıtlaSil
  3. Heу! I knοω this iѕ kinda off toρіc but I ωas wοndeгing which blοg platfoгm are you uѕing fοr this
    ѕite? I'm getting sick and tired of Wordpress because I've had issuеs
    ωіth hackeгs and I'm looking at alternatives for another platform. I would be fantastic if you could point me in the direction of a good platform.

    my web page seopressor version5

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...