12 Kasım 2011 Cumartesi

Kurban Bayramı Menümüz.

Kurban bayramı menüsü. Nohutlu pilav, sarma, et kavurma.

Bir Kurban bayramını daha geride bıraktık Allah ın izni ile. Çok şükür bayramımız güzel geçti, gerçi gurbetde olanların içindeki o garip alışılamayan duygu her zaman, her bayram yerini korumakda ısrarcı. Küçük ailemizin büyükleri Türkiye de, telefon da bayramlarını kutladık duygulandık. çok şükür saglıklı lar, buda bizler için mutluluk verici.
Her bayram olduğu gibi bol bol bayram ziyeretleri yaptık, misafir ağarladık. Bayramda gelen misafirlerimize nuhutlu pilav, zeytinyağlı sarma ve kurban bayramında olmazsa olmaz et kavurma hazırladık. Tatlı olarak muska tatlısı ve marlenka pastası ikram ettik.
Rabbimiz hiç kimseyi açlık, yoksulluk, sağlık ve sevgisizlikle imtehan etmesin. Bizleri ve bütün inananları rızkı ve şükrü çok olanlardan eğlesin.

Et kavurma:
1kg kuşbaşı süt danası.
2 çorba kaşığı tereyağ.
tane karabiber.
pul biber.
kekik.
tuz.

Etlerimizi tenceremize yerleştirelim, ocağımızın altını açalım, pişirmeye başlayalım. Etlerimiz içindeki suyu salacaktır, biraz karıştıralım tenceremizin kapağını kapatalım, ocağımızı kısalım ve etlerimizi pişmeye bırakalım. (Benim etim süt danası olduğu için çok çabuk pişti.) Etimiz piştikten sonra hala tencerede suyu varsa (Benim tenceremde vardı) suyunu temiz bir kaseye süzelim.( Daha sonra pilav pişirirken kullanabiliriz) Sonra tenceremizi tekrar ocağımıza yerleştirelim, içerisine tereyağı, tuz, karabiber ve pul biber ekleyelim, kavuralım ( Bu aşamada dikkatli olmalıyız, ocak orta hararetli olmalı, karıştırırken etlerin dağalmamasına özen göstermeliyiz, birde baharatların yanmaması lazım) Enson kekik katıp karıştırıp altını kapatalım. Scak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...