30 Kasım 2011 Çarşamba

Kabak Oturtma. ( Zeytinyağlı )

Kabak oturtma.
Hafif ve sağlıklı yemek tercih edenlere mükemmel bir seçenek. Zeytinyağlı ve tamamen çiğ sebzelerden hazırladığım bu yemeği özellikle diyet yapan bayanlara tavsiye ediyorum. Bayanlar diyorum zira erkekler genelde pek kabak yemiyor, tecrübeyle sabittir eşim bu güzel lezzetten kendini alıkoyuyor :)) Ama ben ve kızlarım çok beğenerek yiyoruz. Hazırlaması da çok kolay, mesele akşamdan hazırlayıp dolaba kaldırılap ertesi gün pişirebiliriz. Sıcak, ılık ve hatta soğuk olarak bile tüketilir, her hali ile çok lezzetli bir yemek.

Kabak oturtma.

3-4 tane orta boy ( beyaz sakız ) kabak.
2 orta boy kuru soğan.
3-4 tane sivri yada çarliston biber.
2 tane kırmızı etli biber.
3-4 sap taze soğan.
4-5 tane orta boy domates.
yarım demet maydanoz.
varsa dereotu.
2 diş sarımsak.
yarım çay bardağı zeytinyağ.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pulbiber.
kırmızı toz biber.



Kabaklarımızı soyalım, halka şeklinde doğrayalım, biraz tuz serpip karıştıralım.  Tuzladığımız kabaklarımızı bol su ile durulayıp güzelce suyunu süzelim. Soğanlarımızı soyalım yemeklik doğrayalım ve bir karıştırma kabına koyalım. Biberlerimizi de ayıklayıp küçük küçük doğrayıp kaba ilave edelim. Taze soğan, sarımsak, domateslerimizide minik doğrayıp aynı kaba ilave edelim. Baharatlarımızı damak zevkimize göre ilave edip, maydanoz ve dereotumuzu da doğrayıp ekliyelim. En son zeytin yağımızı koyalım be güzelce elimizle karıştıralım.
 Tenceremizin  alt tabanına hazırladığımız malzemeden serelim. Üzerine suyunu süzdürdüğümüz kabaklarımızı bir sıra halinde dizelim. Kabaklarımızın üzerine yine hazırladığımız harçtan serelim ve bir sıra daha kabak dizelim. En son kalan harcımızı kabaklarımızın üzerine bolca serelim ve yarım çay bardağı su ilave edelim. Tenceremizi ocağımızın üzerine koyalım ve kapağını kapatalım, orta hararetli ocakda hiç karıştırmadan pişirelim.



Kabaklarımız yumuşayınca ve hacımızdaki malzemeler pişince yemeğimiz pişmiş demekdir.
Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. ellerine sağlık ablacım..
    sevgiler..
    mutlu akşamlar..
    deniz-kalpkurabiye

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...