10 Ekim 2011 Pazartesi

Baklava Yufkasında Kadayıf Sarma.

Kadayıf sarma


Neredeyse Kurban bayramı geliyor ben daha Ramazan bayramında hazırladığım tatlımı blog sayfama  koymamışım. Tatlı çok kolay, lezzetli ve hafif. Eğer şerbet kıvamı  tutturulursa bir seferde beş altı tane yenebilir. Ben tepsimin yarısını cevizli yarısınıda fındıklı sardım. Ceviz sevmeyenlere  fındıklı, fındık sevmeyenlerede cevizli servis yaptım.




1 paket hazır baklavalık yufka.
1 paket 500gr kadayıf.
ceviz.
fınfık.

üzeri için :
250 gr eritilmiş tereyağı.
1 çay bardağı sıvı yağ.

şerbet için:
1 kg toz şeker.
6 su bardağı su.
4/1 limon suyu.


Öncelikle şerbetimizi kaynatalım. 6 su bardağı suya 1kg toz şeker ilave edelim, kaynamaya başlayınca biraz limon sıkalım ve yarım saat kadar kaynatalım. Soğumaya bırakalım.

Sıvı yağ ve teryağını  küçük bir tencerede kaynatalım, tereyağındakı beyaz tortu bibine çökene kadar ve tereyağının kokusu çıkana kadar. Bu yağı ince bir süzgeçten geçirelim beyaz peynirimsi tortu tatlımıza karışmamalı.

Kadayıfımızı parmaklarımız yardımı ile güzelce didikleyelim. Cevizlerimizi iri kalacak şekilde parçalıyalım. Baklava yufkamızı paketinden çıkartalım ve katlarını açalım.
 İki tane yufkayı üst üste koyalım ve  yufkamızın önümüzde duran tarafına bolca kadayıf yerleştirelim, kadayıfın üzerine bolca ceviz serpelim ve yufkalarımızın yartılmamasına dikkat ederek sıkı sıkı saralım. Sonrasında iki parmak eninde keselim ve tepsimize boşluk kalmayacak şekilde yerleştirelim. Bu işlemi yufkamız bitene kadar yapalım. 1 paket yufkadan tam 1 tepsi tatlı çıktı.

Tatlımızın sarma işlemi bitince eritip süzdüğümüz tereyağımızı orantılı bir şekilde tatlılarımızın üzerine paylaştırmalıyız. Bu aşamada kaşık kullanmak işimizi kolaylaştırır.

Önce 200C*  10 dalika kadar daha sonra 180C*  altı üstü kızarana kadar pişirelim.

kadayıf sarması.
 Fırından çıkarttığımız tatlımızı  biraz bekletelim sonra oda sıcaklığında olan şerbetimizi aşama aşama tatlımıza dökelim. eğer çıtır çıtır olmasını istiyorsak, iyice soğuyana kadar  tatlımızın üzerini kesinlikle kapatmıyoruz.

Afiyet olsun...

4 yorum:

  1. ablacım bu tatlıyı oktay ustada görmüştüm ben de..
    nefis olmuş ellerinden..
    ellerine sağlık..
    sevgiler..
    kalpkurabiye-deniz

    YanıtlaSil
  2. ellerinize sağlık, kesin yapacıcam kolaymış:)

    YanıtlaSil
  3. Günaydınlar sevgili Emel güzel bir hafta olsun ağzın bu tatlı gibi tatlı olsun ne güzel görünüyor vallahi eline sağlık. ilk fırsatta denenecekler arasında bu.. sevgiyle kal..

    YanıtlaSil
  4. ellerıne sağlık canım işte baklava yufkasıyla farklı bir tarıf daha.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...