29 Eylül 2011 Perşembe

Ciğer Sote.



250 gr Ciğer den bu tabakda gördüğünüz ciğer sote oluşdu. Ciğer sevenler için iyi bir alternatif. Ama yinede benim favorim armavut ciğeri. İki yemek de çiğerden oluşuyor fakar tad olarak  çok farklı. Bence çiğer sote de çiğerin o kendine has tadı daha çok belirgin, arnavut ciğerinde ise çiğer tadı çok baskın değil gibi geliyor bana. Tabiki lezzet algısı kişiye göre değişiyor. Çok kolay ve çabuk pişen bir yemek, çiğer sevenlere ve kansızlık problemi olanlara tavsiye ederim...

250 gr dana ciğeri
1 orta boy kuru soğan.
3-4 tane taze biber ( her çeşid biber olabilir.)
4-5 tane orta boy domates.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pul biber.
kekik.
1-2 diş sarımsak ( isteğe bağlı)

 Öncelikle çiğerimiz daha tek parça iken suya tutalım.Üzerindeki zarı temizleyelim ciğerlerimizi, küp küp doğrayalım. Uygun bir tencereye yada teflon tavaya bir miktar sıvı yağ koyalım ve ısıtalım. Ciğerlerimizi içine bırakalım biraz karıştırarak kavuralım. İri iri doğradığımız soğanlarımızı ilave edelim ve kavurmaya devam edelim. Sonra yine iri ce doğradığımız biberlerimizide ekliyelim, biberler ve soğanlar yumuşayana kadar orta hararetli ocakda kavurma işlemine devam edelim. Küp küp doğradığımız domateslerimizide ekleyelim baharatlarımızı ve tuzumuzu koyalım sarımsağımızı ekliyelim pişirelim. Domateslerimiz suyunu salıp tekrar çekmeye başladığında yemeğimiz pişmişdir.
Sıcak servis yapalım.


Afiyet olsun.

1 yorum:

  1. ablacımm ellerine emeklerine sağlık:)
    eşimin sayesinde yemesem de pişiriyorum bende:))
    sevgiler benden:)
    deniz-kalpkurabiye

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...