13 Ağustos 2011 Cumartesi

Tavuk Sote.



Ramazan da her hafta cumartasi ve pazartesi günler derneğimizde iftar yapıyoruz ,oruçlarımızı açıyoruz. Gecen cumartesi iftar için tavuk sote pişirdim. Bu organizasyonları imece usulü ile gerçekleştiriyoruz, belirlenen yemek listesinden her aile bir  yiyecekle katılıyor, tabi bir çok misafirimizde oluyor. Gerçekten çok bereketli ve bir okadarda  kıymetli geçiyor iftarlarımız.

5 kg kemiksiz tavuk but.
yaklaşık 1 kg kadar kuru soğan.
yaklaşık 1 kg kadar biber ( kırmızı dolmalık, çarliston, sivri yeşil )
1kg domates.
3-4 diş sarımsak.
taze çekilmiş karabiber.
pul biber.
kırmızı biber.
kekik.
maydanoz.
taze soğan sapı.( isteğe bağlı )



Tavuk etimizi yıkayalım, derisini çıkartalım, doğrayalım.( Ben miktar fazla olduğu için elektirikli tavada pişirdim)
Tavamızı ısıtalım, tavuk etlerimizi tavamıza koyalım ve orta ısıda kavurmaya başlayalım. Tavuk etlerimiz oldukca fazla su salacaktır, bu su ile pişimeye bırakalım sık sık karıştıralım. Pişmeye yakın hala içerisinde oldukca fazla tavuk suyu olacaktır, bu suyu dikkatli bir şekilde başka bir kaba boşaltalım.



Suyu alınan tavuklara, soyup yemeklik doğradığımız kuru soğanlarımızı ve sarımsaklarımızı  ilave edlim, biraz karıştırarak kavuralım.


Sonrasında yıkayıp ayıkladığımız biberlerimizi de doğrayıp tavamıza ilave edelim, güzelce soğanlar ve biberler pişene kadar kavuralım.


Daha sonra yemeklik doğradığımız domateslerimizi ilave edelim. ( Ben domateslerin kabuklarını soymadan doğradım.)  Baharatlarımızı, tuzumuzu da ekleyelim karıştıralım. Artık kapağını kapatıp tavuk etleri ve sebzeleri güzelce pişirelim.

Yemeğimizin piştiğinden emin olunca ocağımızın altını kapatalım. Maydonozlarımızı yıkayalım suyunu süzdürelim ve doğrayalım. Pişmiş olan yemeğimizin üzerine serpelim, ben meydonozlarla birlikde taze soğan sapıda doğrayıp serptim ( Daha yeşillikli olsun istedim, bu tamamen  benin kendi isteğim ) Soğan sapı koymak zorunlu değil.
Afiyet olsun.

2 yorum:

  1. Merhabalar Emelcigim, Allah kabul etsin canim. Ellerine saglik yemegin de harika olmus, sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. Allah kabul etsin,ellerine sağılık.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...