10 Ağustos 2011 Çarşamba

Tavuk Şinitzel

tavuk şinitzel.

Aslında çok sevdiğim fakat uzun zamandır hiç pişirmediğim bir lezzet tavuk şinitzel. Geçenlerde almış olduğum tavuk göğüs etini  ani bir kararla şinitzel olarak pişirdim, çok da iyi yapmışım diye düşünüyorum. Ev halkınnan tam not aldı, çok beğendiler ve en kısa zamanda takrar pişirmemi istediler. Bende bu isteklere katılıyorum en kısa zamanda takrar pişirmeliyim...

1 büyük tavuk göğüs eti.
2 yumurta.
gerektiği kadar galeta unu ve mısır unu.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
pul biber.



Tavuk göğüs etimizi yıkayalım, güzelce suyunu süzelim, ortasından ikiye keselim ve tam ortadakı kıkırdak kemiği çıkaralım, ince ince dilimliyelim. Dilimlediğimiz  tavuk filetolarımızı et döveceği ile inceltelim.



Bir tabağa iki yumurta kıralım, tuz, taze çekilmiş karabibir, pul biber ekleyelim ve güzelce çırpalım.( Tuz, biber oranını kişisel damak tadımıza göre ayarlıyalım)  Hafif döverek incelttiğimiz tavularımızdan bir parça alalım ve yumurtalı karışıma bırakalım ( güzelce bulayalım).



Genişce bir tabağa galeta unu ve mısır unu ( Benim kullandığım mısır unu karadenizden geldi, lezzeti harika) karışımı koyalım çok az tuz ilave edelim ve karıştıralım. Yumurtalı karışıma batırdığımız tavuk filetolarımızı alalım ve galeta unu ve mısır unu karışımına batıralım hertarafını iyice unluyalım. Sıvı yağ koyduğumuz tavamızda her iki tarafı kızarana kadar pişirelim.

Tavuk şinitzel.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. ellerine sağlık harika olmuş bende beklerim
    http://mutfaktansesler.blogspot.com

    YanıtlaSil
  2. emelcim schnitzeli kim sevmez, bizim evdekinlere sor her gün isterler, cok güzel kizarmis, ellerine saglik canim

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...