18 Ağustos 2011 Perşembe

Fırında Baharatlı Domates.




İki gün önce iftar için balık pişirmiştim, bir gün öncedende çorbamız vardı. Sonrasında  balığin yanına hafif garnitür kıvamında basit bir yiyecek pişirmek istedim. Hemen domatesler gözüme ilişti,  evde dolapta ne varsa tamamen doğaçlama bir lezzet çıktı ortaya. Ailece çok beğendik ama en çok ben beğendim domatesler,  sarımsak , soğan ve bol baharat mutlaka deneyin derim.





domates.
sarımsak.
kuru soğan.
taze çekilmiş karabiber.
dağ kekiği.
biberiye.
pulbiber.
 kars kaşarı.
zeytinyağ.
haşlanmış patates.
zeytin.


Domatesleri yıkayalım, ortadan ikiye keselim. Tepsiye dizelim sarımsakları ince ince doğrayıp domateslerin üzerine yerleştirelim. Kuru soğanları halka hakla dilimleyelim ve sarımsakların üzerine yerleştirelim.
Sonra soğanların üzerine baharatları istediğimiz miktarda serpelim. Zeytinyağ gezdirelim, haşlanmış patatesleri soyalım dörde bölelim domareslerin etrafına gelişi gözel koyalım. Kalan kuru soğanı doğrayıp üzerine serpelim, zeyrinleride istediğimiz miktarda koyalım. Fırına verelim, 200 c* de domatesler yumuşayana kadar pişirelim.




Domateslerimiz yumuşayınca fırından alıp küp küp doğradığımız kaşar peynirinden domateslerin üzerine yerleştirelim ve tekrar fırına verelim. Kaşar peyniri kızarınca fırından alıp sıcak sıcak servis yapalım
 afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...