23 Mart 2011 Çarşamba

Fırında Karnıbahar ve Brokoli...

Fırında Brokoli ve Karnıbahar, pişmeden önce.


 En az, haftada bir gün brokoli yemeğe devam :))  Bu sefer brokoli lezzetine birde karnıbaharı ekledim. Bizim ufaklık karnıbahara beyaz brokoli:))) diyor, benimde çok hoşuma gidiyor. Yani iki renkli brokoli pişirdim. Bence çok sağlıklı, lezzetli ve mevsimine uygun bir tercih oldu.

Yarım kg brokoli. ( ayıklanmış, yıkanmış, çok azhaşlanmış.)
Bir küçük boy karnıbahar.( ayıklanmış, yıkanmış, haşlanmış.)

Sos:
200gr çiğ krema.
1 çorba kaşığı tepeleme un.
rendelenmiş kaşar peyniri.
pulbiber.
taze çekilmiş karabiber.
taze rendelenmiş muskad  cevizi.
1 su bardağı kadar süt.
tuz.

Brokoli ve karnıbahar ları ayıklayıp, yıkayıp, haşlayalım. Fırın kabımıza yerleştirelim.

Ayrı bir karıştırma kabına sos malzemelerini ilava edelim ve güzelce karıştıralım.

Fırın kabındaki brokoli ve karnıbahar ın üzerine orantılı bir şekilde sos malzemesini dökelim.

Fırında Brokoli ve Karnıbahar, pişmiş hali.
 200c* Kızarana kadar pişirelim.

Afiyet olsun.

1 yorum:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...