3 Şubat 2011 Perşembe

Mücver ( Kabak ve Patatesli )

mücver.


Uzun zaman oldu mücver pişirmiyeli, geçenlerde evde uzun süredir bekliyen kabakları nasıl değerlendirsem diye düşünürken aklıma geldi mücver. Tabiki kızlara danıştım, Beyza ben yerim dedi. Ufaklık ben yemem makarna istiyorum diye tutturdu:)) eee malum ana yüreği dayanamadım, hem makarna hemde mücver pişirdim.
Sofrayı kurduk, ufaklık bizden daha çok sevdi mücveri hatta bayıldı. Savunmasıda çok komikdi ( Anne ben mücverin tadının bukadar güzel olduğunu nerden bileyim) demezmi. Ablasını ve beni çok güldürdü, yoğurda batırıp batırıp yedik çok lezzetli ve kolay bir yemek yada ara sıcak denilebilir. Pişirdigim makarnada sonraki gün fırın makarna olarak tüketildi :)))

mücver.

 Tarif:
 1 büyük boy kabak.
1 büyük boy patates.
1 büyük boy kuru soğan.
 1 yumurta.
 yarım demet maydanoz.
taze dereotu, taze nane. ( olmasada olur)
1 tatlı kaşığı kuru nane.
1 çay kaşığı pulbiber.
çok az karabiber.
1 tatlı kaşığı kabartma tozu.
tuz.
göz kararı un ( 3-4 çorba kaşığı kadar)


mücver.

 Büyükce bir karıştırma kabına yıkayıp soyduğumuz kabaklarımızı rendeleyelim. Patatesimizi ve soğanımızı da soyup rendeleyelim. Maydanozlarımızı minik minik doğruyalım ve karışıma ekliyelim, yumurtamızı içine kıralım. Baharatlarımızı ekleyelim  tuz, kabartma tozu ve  unumuzu ilave edip  güzelce karıştıralım.
Kızartma tavamıza göz kararı sıvı yağ koyalım. Çorba kaşığı yardımı ile mücverimizi tavadaki yağa bırakalım ve hafif yaydıralım. Her iki tarafınıda güzelce kızartalım, kağat mutfak havlusu serilmiş tabağa çıkartalım.( Fazla yağını kağat havlu cekecektir) Bu şekilde daha hafif bir kızartma oluyor, fazla yağı süzülünce servis tabağına alalım, sıcak servis yapalım. Yanında yoğurt yada koyu bir cacık oldumu  lezzet doruk noktasına çıkıyor:)))
afiyet olsun.

mücver.

Afiyet olsun...

1 yorum:

  1. ellerinize sağlık:)
    miniğiniz sevdi ise sık sık pişer artık:)
    elleriniz dert görmesin..
    mutlu akşamlar dilerim:)

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...