28 Şubat 2011 Pazartesi

Macar Omleti ...

Macar omleti, servis aşaması.
 Benim gibi ilginç  kahvaltılık tarifi arayanlara duyrulur.Sütüme,sarelleme karışma! blog arkadaşımın  dünya mutfaklarından seçip, pişirip, yayınladığı bir tarif.Ben ve ev halkı çok beğendik, iki gün üst üste pişirdim, yoğun istek üzerine. Ben tarifte biraz değişiklik yaptım, orjinal tarif için arkadaşin bloğuna uğrayabilirsiniz. Benim pişirdiğim gibide çok lezzetli oldu. Aslında malzemeler çok tanıdık, hepimizin kahvaltı da değişik şekillerde kulandığımız  ürünler.Sadece servis şekli çok şık ve göz alıcı  tavsiye ederim...

1 orta boy kuru soğan.
2 diş sarımsak.
2 orta boy yeşil biber.
1 orta boy kırmızı biber.
3- 4 tane orta boy domates.
tuz.
taze çekilmiş karabiber.
kırmızı toz biber.
pulbiber.
çok az kekik.
çok az fesleğen.



Macar omleti, melemen  hali.


Macar omleti, omlet malzemesi.
Bütün sebzeleri küçük küçük doğruyalım, sırayka tavaya ekleyelim. ( Kuru soğan, yeşil ve kırmızı biber, sarımsak, domates) pişirelim.Tuzunu ve baharatlarınıda ekleyelim bir kaseye alalım.

Omlet:
Başka bir kasede 3 yumurta ya  tuz, taze çekilmiş karabiber, pulbiber ekleyelim ve güzelce çırpalım. Teflon tavamızın altına çok az sıvı yağ koyalım ( Ben ceviz yağı kullandım) Yumurta karışımını tavamıza ekleyelim. Orta hararetli ocakda  altını, üstünü  pişirelim.

Omletimizi servis tabağımıza alalım, pişirdiğimiz melemen malzemesinden bolca yarısına koyalım.Omletin diğer yarısını üzerine kapatalım, maydonoz yaprakları ile süsleyelim.
Macar omleti.


Afiyet olsun.

3 yorum:

  1. nefis birşey bu omlet gerçekten..
    ellerinize sağlık..
    sevgiler..
    mutlu günler..

    YanıtlaSil
  2. mmmh gercekten istah acici eline saglik

    YanıtlaSil
  3. çok güzel alternatif teşekkürler

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...