10 Ocak 2011 Pazartesi

cevizli künefe :))

cevizli künefe, servisten hemen önce


cevizli künefe,pişmeye hazır.
cevizli künefe, şerbetlenmiş servise hazır.
Akşam yemeğini erken yedik, vakit ilerledikce açlık hissi ve karşı konulamaz tatlı ihtiyacı başgösterdi :)) Elimi uzattıhım şeylerin beni tatmin etmiyeceğini anladım. Buzdolabında daha önce yaptığım tatlıdan kalan şerbeti gördüm ve karar verdim. Bu akşam künefe yenilmeden yatılmayacak :)) Buzlukda acil durumlar için bulundurduğum kadayıfı çıkardım, kabataslak malzemeleri konturol ettim,  her şey mevcut daha ne olsun. Çok kısa zamanda bütün aileyi tatmin ederek yaklaşık bir haftalık tatlı ihtiyacımızı giderdik.

cevizli künefe, peynir ve ceviz katı.


Malzemelerin hepsi göz kararı, kulanacağınız tavanın büyüklüğüne bağlı.
Ben yaklaşık olarak aşağıdaki ölçülerde yaptım.
Kadayıf.göz kararı
Tereyağ 100 gr kadar ( eritilmiş)
Mozzarella peyniri (125 gr paket lerden 2 tane kullandım)
Ceviz  göz kararı.


Tereyağını eritelim, kadayıfımızı elimizle minik minik ufalayalım. Güzelce tereyağını kadayıfımıza yedirelim. Teflon tavamızın içine kadayıfımızın yarısını serelim, dilimlediğimiz tuzsuz peynirleri yerleştirelim, ufaladığımız cevizleri gelişi güzel serpelim. Kalan kadayıfımızı üzerine yerleştirelim ve elimizin içi ile iyice bastıralım. Tavamızı ocağımızın üzerine koyalım ve orta hararetli ocakda alt üst çevirerek yakmadan pişirelim. İki tarafıda kızarınca ocağın altını kapatalım ve soğuk şerbetimizi yavaş yavaş dökelim. Hemen sıcak sıcak servis yapalım.
Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Emelciğim elelrine sağlık canım....

    YanıtlaSil
  2. Oh diyorum vallahi süper canım istedi:) eline sağlık

    YanıtlaSil
  3. Çıtır çıtır!..
    Ellerine sağlık.Mutlu haftalar diliyorum:)

    YanıtlaSil
  4. Emelcigim ellerine saglik, gecenlerde bir restaurantta ismarlamistik künefeyi ama maalesef hayal kirikligina ugradik, sonra da esimle "kendimiz nasil yapabiliriz" muhabbetine basladik... Simdi sende görünce o aklima geldi, sagol, varol.... Ilk firsatta bunu deneyecegim, bir de sormak istiyorum, tavada pisirdikten sonra, sicakken soguk serbeti döküyoruz degil mi? Yoksa serbeti biraz isitiyor muyuz? Bu arada evet benim 25 yasinda bir de kizim var, gecen sene okulunu bitirdi, simdi bir reklam sirketinde Dizaynr olarak calisiyor.... Sevgilerimle, güzel bir gün diliyorum...

    YanıtlaSil
  5. Tatlım merhabalar, künefenin bende yeri bir başkadır.. senin tarifinde nefis görünüyor eline sağlık ne güzel de fotoğraflamışsın.. Görüşmek üzere Bloğuna kocaman sevgiler bırakıyorum.

    YanıtlaSil
  6. Sevgili Emel,
    Ellerine saglik:) En sevdigim tatlilardan. Guzel bir tarif ariyordum ki tarifin cikti karsima.
    Taze mozzerella yerine baska kullanilabilecek peynir turleri var mi canim? Mesela ricotta filan olur mu?
    Sevgilerimle.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...