19 Aralık 2010 Pazar

Makarna ve Burokoli yada makarnalı burokoli.

Makarnalı Burokoli.


Brokkoli yada Burokoli, bizim kızların en sevdiği kış sebzesi, gerçi Almanya da her mevsim uygun fiyatta bulabiliyoruz. Eee kızlar ve ben çok seviyoruz fakat babamız ağzına sürmüyor, ne yapalım bize burokoli babamıza başka bir alternatif yiyecek sorun çözülmüş oluyor. Her hafta mutlaka burokoli, sağlıklı, besleyici, pişirmesi çok kolay. Eh birde şu haşlarken evin her tarafını saran kötü kokusu olmasa. Her güzelin bir kusuru varmış diyorlarya atalarımız burokolinin kusuruda kokusu bence:)))

1 kg burokoli.( Tuzlu suda haşlayalım ve süzelim)
Yarım paket makarna ( Ben midye makarna kullandım, bir gün önce pişirdiğim makarnanın kalanını kullandım. Değerlenmiş oldu, ziyan olmadı.)

Sos:
200gr çiğ krema (schlagsahne)
2 çorba kaşığı  un.
2 çorba kaşığı yoğurt.
1 küçük çay bardağı süt.
Rendelenmiş muskat cevizi.
Taze çekilmiş karabiber.
Pul biber.
Tuz.

Sos  malzemelerini  karıştırma kabına koyalım, tel çırpıcı yardımı ile güzelce çırpalım. Haşlanmış burokoli ve makarnamızı fırın kabımızın içine yerleştirelim. Üzerine hazırladığımız sosu orantılı bir şekilde dükelim. Kaşar peyniri serpelim ve 200c* yarım saat pişirelim. Pişme süresine kendimiz karar vermeliyiz. Zaten burokoli ve makarna pişmiş olduğu için sosu içine çektimi yeterli olabilir ama ben kızarmış seviyorum diyorsanız türk kaşar peyniri kullanın derim.

üzeri için:
 yeteri kadar kaşar peyniri (ben gauda kase ) Hollanda peyniri kullandım, nekadar pişerse pişsin üzeri kızarmıyor ve sertleşmiyor.)
Afiyet olsun.



makarna ve brokoli  soslanmadan önce.
makarna ve burokoli fırına girmeden önce.

1 yorum:

  1. Eline sağlık Emelcim. Brokoli ve makarnayı ayrı ayrı çok tükettim. Hiç birarada halini denemedim. Aslında iyi bir ikili olurlar denemek lazım.

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...