4 Ekim 2010 Pazartesi

Lahana ve Salatalik Tursusu...

Lahana ve salatalik tursusu
Gecen sene nedenini hatirlamiyorum ama tursu kurmamisdim. Bütün kis damak tadima uygun  tursu yiyemedim ve kendi kendime tursu sezonunu kacirmiyacagima söz verdim. Bu sene bizim evde tursu cok, sogolsun annecigim biber ve yesil domates tursusunu Türkiye de kurdu, kendi bahcesinden topladigi mahsullerden. Aci cicek biberide Türkiye den. Bende salatalik, lahana,havuc ve karnibahar kurdum. Yemege basladik bile cok lezzetli olmus tavsiye ederim.

Ölcüler:
Tursu yapacagimiz malzemelerin miktarini ve cesidini kendimiz seciyoruz.
Istenilen miktarda sarmisak ben fazla koymuyorum ( yukaridaki resimdeki kavanozlara 2  kücük bas   koydum.
Yeterince kuru nohut, 1 avuc kadar.

Tursu Suyu:
1 litre su.
5 corba kasigi tepeleme tuz.
yarim cay bardagi elma sirkesi.
1 tatli kasigi limon tuzu.

Büyük bir kaba suyu ölcerek koyalim, her litrede tuz ve sirke oranini ayarliyalim. Tuz eridiginde kavanozlara yerlestiedigimiz tursuluklarin üzerine yavas yavas dökelim, sIkIca kapagini kapatalim. Her gün yada gün asiri tursularimizi konturol edelim,  suyunda yada tuzunda azalma varsa ilave edelim. Tursular olmaya basladikca icindeki malzeme yumusar elimizle bastirdigimizda asagiya cöker. Üzerine tursuluk malzeme ilave edebiliriz.
  Ben salatalik tursumu ayri bir kavanozda kuruyorum. Tuz oranini biraz azaltiyorum , renginin koyulugu sebebi ile lahana  tursusunun  görüntüsünü bozabilir.

4 yorum:

  1. Ne çok severim ellerine sağlık canım rabbim ağız tadıyla yedirmek nasip etsin...

    YanıtlaSil
  2. tursu zamani geldi, yavas yavas artik bende baslasam....

    YanıtlaSil
  3. cok severim özellikle de domates tursusunu,ne güzel,mis gibi yersiniz kis boyu.benim de yapmam lazim aslinda eline saglik

    YanıtlaSil
  4. Ahhh sevimin dedigi gibi, ben de baslasam keske... Ama bu sizinkiler kadar güzel yapabilir miyim bilemiyorum.... Ellerinize saglik....

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...