19 Mart 2010 Cuma

Bulgurlu Pirinc Pilavi.


Bugün büyük kizim Ingiltere den geliyor.Allah izin verirse,okul gezisi icin gitmisti. Bir haftadir evde degil, yoklugu cok hissediliyor.Kizim icin seviniyorum cok isteyerek gitti,baska bir ülkede insanlar nasil yasiyor görecek.Kültür, sanat, ekonomi ve en önemlisi Ingilizce dil egitimi üzerine fikir sahibi olacak.Kizimi önce Allah a, sonra kendine emanet ettik ve mutlu, mesut yolladik.Sonra bize sabirla ve dua ile beklemek kaldi.Bir haftayi gecirdik fakat 4-5 saat gecmiyor.Hayirlisi ile gitti, hayirlisi ile dönecegini umut ediyorum.

.Nohut yemeginin yaninda yapmistim bu pilavi,yayinlamak bugüne kismet oldu.Bulgurlu pirinc pilavi olurmu demeyin, ben yaptim oldu hemde cok güzel ve lezzetli oldu tavsiye ederim.

2 su bardagi pirinc.
1 su bardagi pilavlik bulgur.
Biraz siviyag.
Göz karari tereyag.
Tane karabiber.(kirilmis)
Tuz.
Et suyu.

Pirincleri ilik tuzlu suda yarim saat bekletelim.Güzelce yikiyalim nisastasi gidene (yikama suyu berreklasana) kadar.Pilavi yapacagimiz tencereye(ben teflon tencere kullandim) sivi yag koyalim.Pirincleri ilave edelim. Orta hararetli ocakda yavas yavas kavuralim.Bulguru da sudan gecirelim,pirinclerin icine koyalim kavurmaya devam edelim.Karabiber,tuz ve tereyag ekliyelim.Göz karari et suyu ve normal su koyalim (göz karari diyorum evimizdeki pirincin ve bulgurun cinsine göre) önce yüksek ateste cok az kaynatalim, sonra tencerenin altini kisalim yavas, yavas pisirelim.Pirincler suyunu cekince hafifce karistirip pismismi diye konturol edelim.(pismediyse cok az su ilavesi yapabiliriz).Pilavimizin üzerine kagat mutfak havlusu koyalim,kapagimizi kapatalim demlenmeye birakalim.
.Afiyet olsun.








3 yorum:

  1. Ellerine sağlık.Pirinç ve bulgur birlikte bereketlide olmuştur. Ben de bugün pırasalı bulgur pilavı yaptım. Tadına inanamadım. Tarifini ekleyeceğim denemenizi tavsiye ederim. Sevgiler...

    YanıtlaSil
  2. denemek lazim ellerine saglik kizinla da allah kavustursun

    YanıtlaSil
  3. Canım allah kavuştursun şimdi nasıl mutlusndur:)))

    Ellerine sağlık..

    YanıtlaSil

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...